Veranderingen na de ”Go/No Go” presentatie

De presentatie hebben we positief afgesloten, oftewel met een go, maar we hebben hier wel te horen gekregen dat we nog eens goed naar het concept moeten kijken en dat onze oplossingen het concept in de weg gingen staan. Daarnaast kregen we ook te horen dat het niet mogelijk was om de bomen op het festivalterrein te gebruiken. Dus we moesten snel met een oplossing komen en ook op zo’n manier dat we toch wel kunnen beginnen met het bouwen van een installatie.

De oplossing voor de meeste van deze problemen zijn op te lossen door zelf een “boom” te maken. Maar in plaats van een letterlijke boom zullen we ons meer richten op een abstracter idee, namelijk een groep buizen vormgegeven als een boom. Dit komt er op neer dat vanuit 1 centraal punt een aantal stalen buizen naar buiten hangen en aan het einde van iedere buis dan ook 1 bekerhouder zit. Deze buizen zullen dan uit 1 centrale bak komen wat het geheel een uiterlijk geeft wat wel wat weg heeft van een exotische plant. Hierdoor is het dan ook gelijk het probleem opgelost dat we de bomen op het festivalterrein niet kunnen gebruiken.

De houders zullen vastzitten aan het einde van de buizen net boven hoofdhoogte, dit zal er dus op neer komen dat ze op ongeveer 2,20 meter hangen. Op deze hoogte kunnen de bekertjes gemakkelijk opgehangen worden en omdat de bekers aan stalen buizen hangen kan de installatie niet meer kapot gaan op het moment dat er mensen aan gaan hangen.

Op deze manier door gaan heeft veel voordelen, de voornaamste zijn dat we nu kunnen gaan bouwen, de installatie niet afhankelijk is van externe faciliteiten en dat de installatie niet meer zo breekbaar is. Er is in principe nog maar 1 probleem dat over blijft, dit is namelijk het stelen van de bekers. Hier zijn al een aantal ideeën voor op tafel gegooid, maar we moeten nog kijken wat voor ons het beste werkt en hoe we het dan exact gaan uitwerken.Image

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s