Feedback punten + verwerking

Tijdens de presentatie van ons concept kregen we een lijst met feedback punten die ik hieronder plaats. Daarna zal meteen een gehele uitwerking ervan van mij komen.

-Hoe is het geregeld met de afvoer van de bekertjes, wie haalt ze eraf?
-Hoeveel bekertjes kunnen er in 1 boom? Maximaal 100?
-Als je onder de boom loopt, loopt al het drank naar beneden waardoor het gaat lekken en het een rotzooi wordt.
-Is er nog verdere interactie naast het ‘in klikken’ van een bekertje?
-Één boom van de bekers maken, een boom die steeds opnieuw groeit door bekertjes en die dus steeds leeggehaald wordt?
-Wat als mensen eraan gaan hangen?
-Hoe zorg je ervoor dat mensen die het bekertje erin doen hem dan ook daadwerkelijk laten hangen?
-Hoe kun je het doneren van het bekertje linken aan echt iets creëren?

Op het festival terrein staan ontzettend veel bomen vrij dicht op elkaar geplaatst. Deze bomen zullen in Augustus in volle bloesem zijn. Het is een vierkant van, naar schatting, 15×7 bomen. Deze bomen zijn ook nog eens dubbel geplaatst wat een totaal maakt van 88 bomen.

Laten we zeggen dat in iedere boom van dat gehele terrein houders komen te hangen. Deze komen in iedere boom te hangen om zo een ontzettend groots en opvallend spektakel te maken van lichtgevende bekers. In iedere boom komen dan naar schatting zo’n 15 houders te hangen wat een totaal van 1320 houders vormt.

Om een idee te geven over welk plein ik praat heb ik hier een foto toegevoegd van het zojuist beschreven plein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om even verder te gaan met het rekenen moet ik een schatting maken van hoeveel personen daar langskomen inclusief een leeg bekertje. In totaal zijn er vorig jaar 140.000 mensen komen kijken verdeelt over 12 dagen, dus dat zijn 11.667 bezoekers per dag. Laten we zeggen dat er op en rond dat plein op ieder moment van de dag zo’n 2000 mensen aanwezig zijn. Hiervan slenteren de meeste een beetje rond en ongeveer 1/8e zal een drankje nuttigen. Dat zijn dus 250 mensen. Als deze ook nog allemaal het bekertje op willen hangen zal je ongeveer 250 bekertjes krijgen in pak ‘m beet een half uur. Dit zou dus inhouden dat na ongeveer 2,5 uur alles vol hangt. Natuurlijk zijn dit puur alleen schattingen waar nog veel over nagedacht moet worden, maar het is een uitgangspunt voor de eerste gedachte.

Als de bomen na 2,5 uur volhangen is het de bedoeling dat ze leeggehaald worden zodat alle nieuwe mensen ook weer opnieuw hun bekertje op zouden kunnen hangen. Er kunnen dan medewerkers van het festival even de tijd nemen om alle bekertjes uit de houders te verwijderen.

De tijd hiervoor valt ook aardig te berekenen. 88 bomen met 15 houders erin. Per houdertje 2 seconde de tijd ongeveer wat 30 sec. voor 1 boom maakt. Dit maakt 44 minuten als je het in je 1tje zou doen, maar zeg dat je dit met 4 man doet. Hierdoor zou alles leeg kunnen zijn in 11 minuten.

Kort door de bocht; Als alles volhangt komen er medewerkers van het festival die alles leeghalen.

Voor het probleem dat alles eruit gaat lekken zal er rondom de bomen overal een soort plastic verhoging met veel gaten komen, zoiets als je ook hebt bij zwembaden. Daarnaast hangen de bekers niet boven je hoofd, maar op borsthoogte waardoor het niet op je hoofd kan gaan lekken als je naar boven kijkt.Voor kleine kinderen heb ik momenteel nog geen oplossing.

Kort door de bocht; er komen grote plastic matten waar alles op kan lekken. Mensen iets laten schoonmaken werkt toch niet, want dat gebeurt niet.

Naast het het ‘er in klikken’ als interactie zal er geen verdere interactie zijn. Dit moet het helemaal maken. De grootsheid van het hele plein, het samen maken van iets, dat is de interactie.

De houders zullen door middel van staaldraad bevestigd worden aan de bomen, deze zullen dan hangen wat een ontzettend groot gewicht met zich kan dragen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de staaldraden aan een stevige tak bevestigd worden, anders zullen de takken sowieso afbreken zodra er iemand aan gaat hangen. En zodra er takken uit een boom worden kapotgemaakt, kan er een probleem ontstaan met de gemeente. Dat is natuurlijk niet wat we, of de bezoekers, willen.

De hele installatie moet een soort ritueel worden, net zoals ze in Japan sjaaltjes aan een boom vastmaken. Mensen zien een groot lichtgevende reeks van bomen door middel van bekertjes en willen daar dan ook aan meedoen waardoor ze het ook laten hangen. Als je dat niet doet verbreek je het ritueel en gaat iedereen je mogelijk raar aankijken.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s