Week 1 en 2

Beter laat dan nooit, hier mijn inbreng de afgelopen twee weken. In de eerste week zijn we als groep gelijk aan de slag gegaan, iedereen zou individueel een debriefing maken, wat inspiratie op doen over interactieve installaties en ook zelf wat ideetjes opschrijven. Naast al deze individuele onderdelen hebben we ook een aantal keer samen gezeten om wat te brainstormen en wat afspraken te maken.

Omdat we allen van mening waren dat er vorig blok een aantal steken aan ons proces zaten had ik even nagedacht of er iets zou kunnen zijn wat de efficiëntie van onze groep kan verbeteren. Op basis hier van heb ik een planning gemaakt voor week 1 t/m 5 waarin staat welke dagen we in ieder geval samen komen.

Ook heb ik in deze week een moodboard gemaakt om onze ondervindingen en concept aan te geven en te versterken. Het thema van het moodboard zou omschreven kunnen worden als interactie, maar dan wel de specifieke interactie vormen waar wij wat mee willen doen.

Image

Na een projectbespreking waar we ons vooral gefocust hebben op de concepten hebben we besloten dat dit ook iets is waar we de komende week aan gaan werken. Week twee was dus vooral werken aan het concept en dan voornamelijk het specificeren van het boom-concept. Deze week zou ik me individueel bezig houden met het schrijven van een conceptstatement en een aantal variaties op het huidige concept. Daarnaast hebben we gezamenlijk veel nagedacht over een aantal praktische zaken rondom het huidige concept. Hieronder nog het conceptstatement:

Conceptstatement “Tree of colors”

Het concept

Ons concept houdt in dat de festivalbezoekers door middel van samenwerking 1 grote kleurrijke en muzikale boom kunnen maken. Op het festivalterrein zal een boom staan waar de bezoekers hun bekers in kunnen hangen, op het moment dat de bezoekers dit doen dan zal er in hun bekertje via de tak een led lampje gaan branden. Deze led lampjes zijn in verschillende kleuren waardoor de boom naarmate er meer bekertjes in hangen steeds kleurrijker wordt. Naast licht is er ook interactie door middel van geluid, bij ieder bekertje dat in de boom hangt komt er ook een extra klank uit de boom. Op het moment dat de hele boom vol hangt dan zal er sprake zijn van een volledig gecomponeerd nummer. Doordat de bezoekers door de boom kunnen lopen kunnen zij vanaf iedere andere positie de installatie op een andere manier ervaren.

De doelgroep

De doelgroep bestaat natuurlijk uit de festivalbezoekers, deze mensen zullen dus over het algemeen in een goed humeur zijn en waarschijnlijk ook al wel een drankje op hebben. Omdat het een theater festival betreft gaan we er ook wel vanuit dat het een enigszins beschaafde groep mensen is en dat we dus ook niet al te veel rekening hoeven te houden met of de installatie zo gesloopt kan worden of juist niet.

Hoe werkt het concept?

Doordat de bezoekers hun bekertjes in of aan een tak hangen wordt er een led lampje geactiveerd, de kleur van de led lamp is afhankelijk van de tak waar het bekertje aan hangt. Hierdoor wordt ook de extra klank in de muziek geactiveerd en toegevoegd aan de huidige muziek.

Het concept zal om een aantal redenen aanslaan op de festivalbezoekers, om te beginnen zal de boom zelf vanaf de start al opvallen door het licht en geluid. Mensen zullen hierdoor interesse tonen in de vertoning van onze installatie. Ten tweede zullen de bezoekers ook wel aan de artistieke kant van de maatschappij staan, hierdoor zullen zij het interessant vinden dat er een mogelijkheid bestaat zelf een kunstwerk te maken op het festivalterrein.

Kennisniveau doelgroep

We verwachten niet dat de doelgroep heel veel zal afweten van wat een interactieve installatie nou echt is of wat er mee gedaan kan worden. Hierom zullen wij de installatie niet echt als een interactieve installatie proberen neer te zetten maar meer als een “locatie” waar zij iets kunnen creëren door een element toe te voegen.

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s